Mikko Kiesiläinen

Helsingin keskustan terassien aukioloaikoja tulee pidentää

 

Helsingin keskustassa lähes kaikki terassit joutuvat sulkemaan klo 22. Vain muutama terassi on saanut poikkeusluvan olla auki kymmenen jälkeen. Helsingin kaupunginvaltuusto linjasi jo vuonna 2010, että keskustan terasseille tulisi sallia pidemmät aukioloajat. Linjaus jäi tuolloin toteuttamatta koska Hämeenlinnassa sijaitseva Etelä-Suomen aluehallintoviranomainen, jonka vastuulla terassiluvat ovat, päätti että voimassa ollut käytäntö sulkea terassit klo 22 on “toimiva”. 

Yhden harvoista poikkeusluvista saaneesta Lasipalatsin terassista ei ole tullut lainkaan valituksia. Sen sijaan että poikkeusluvalla voidaan pidentää aukioloaikaa asian pitäisi toimia toisin päin. Alueilla, joissa ei ole asutusta lähellä, pidennetyn aukioloajan tulisi olla lähtökohta, jota voidaan tarvittaessa rajata lyhyemmäksi. 

Helsingin kaupungilla tulisi olla oikeus itse päättää sopivasta terassien aukioloajasta. Jos muodollinen päätösvalta asiasta uhkaa jäädä maakuntauudistuksessa Helsingin kaupungin ulkopuolelle, niin kaupunginvaltuuston tehtävä on vaatia sitä itselleen ja huolehtia, että helsinkiläisten ääni asiassa otetaan huomioon.

Keskustan terassien pidemmille aukioloajoille on vahvat perustelut. Keskustan terassit ovat merkittävä osa kaupungin yleisilmettä ja pidemmät aukioloajat elävöittäisivät Helsingin keskustaa. Myös Espoossa ja Vantaalla terassit saavat jo nyt olla auki pidempään ilman mitään ongelmia. Suomen kesä on joka tapauksessa kovin lyhyt, joten siitä on syytä nauttia ilman turhia aluehallintoviraston rajoituksia. 

Mikko Kiesiläinen
kuntavaaliehdokas 
Vihreät

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän teuvomast kuva
Teuvo Mast

Noinhan se on muuallakkin klo 22,00 on hiljaisuuden aika samoin kun asunnoissakin on
Terassi aiheuttaa melua kuitenkin ja mitä suurempi promille määrä sitä kovempi melukin on joka voi häiritä samassa talossa asuvi muita ihmisiä terv tepivaari

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannatan terassien vapaata aukioloa, Suomen kesä on lyhyt ja siitä on mukavaa nauttia terasseilla. Lämpimät yöt on kivempi viettää ulkoilmassa kuin sisätiloissa.

Martti Kosonen

Klo 22.00 on ehdoton maksimi taloissa, joiden terassien yläpuolella tai lähietäisyydellä ihmiset lepäävät ja nukkuvat omissa kodeissaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Auki 5:00 asti .
On työteho parhaimmillaan 2t unen jälkeen. Mitenhän se tarhapaikka yksinhuoltajilla jotka on yön töissä? Mummoja ei ole kaikilla edm.jonne voi yökylään viedä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset